”Fullt stöd till ockupationen i Dorotea”

Stöduttalande från Rättvisepartiet Socialisterna

Fullt stöd till ockupationen i Dorotea

Vi stöder er kamp för att behålla akutsjukvården i Dorotea. På vårt partistyrelsemöte i Stockholm i helgen har vi fått en rapport från Sara Lindelöf, som också gjort en artikel i vår veckotidning Offensiv. Vi är särskilt imponerade över den stora uppslutningen bakom ockupationen, organiseringen och den starka beslutsamheten!


I en tid när många försämringar drivs igenom ger ni hopp och visar vägen. Sjukvård och omsorg i Sverige har idag över 100 000 färre anställda än 1990 – från 818 000 till 702 000 år 2009. Norrlands inland med dess stora avstånd har drabbats särskilt hårt. Nu behövs motstånd i hela landet.

Medlemmar i vårt parti, Rättvisepartiet Socialisterna, deltog i 14 dagars ockupation i Husby i norra Stockholm för ett par veckor sedan. Sedan tidigare har vårcentralen lagts ner och nu skulle politikerna stänga träfflokalen, Husby Träff (ungefär som ett medborgarhus), privatisera badhuset och ta bort säkra gångbroar i trafiken. Ockupationen avbröts när ockupanterna fick besked att badhuset inte längre ska privatiseras, att gångbroarna verkar bli kvar och att nya förhandlingar ska inledas om Husby Träffs framtid.

Vi ger fullt stöd till er ockupation, er kamp och era krav!

Rättvisepartiet Socialisternas partistyrelsemöte 11-12 februari

———–
Rättvisepartiet Socialisterna har tre mandat i Luleå kommun och två mandat i Haninge söder om Stockholm. Där och i andra kommuner driver vi en rad kampanjer mot nedskärningar inom omsorgen, vården och skolan.
Hemsida: www.socialisterna.org
epost: rs@socialisterna.org

————-
Läs mer om ockupationen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: