Avhopparna tappar, RS går framåt

I skrivande stund ser avhopparna i Umeå ut att tappa två av sina tre mandat, samtidigt som Rättvisepartiet Socialisterna ökar i bland annat Luleå och Haninge.

Avhopparna från Rättvisepartiet Socialisterna och CWI med Jan Hägglund i spetsen har i de preliminära valresultatet tappat två av tre mandat, vilket motsvarar en förlust på uppemot 1000 röster i Umeå kommun.

Rättvisepartiet Socialisterna går däremot fram i både Luleå och Haninge procentuellt,  i antal röster och försvarar därmed sina tre respektive två mandat. RS Luleå ökar med 336 röster och går från 4,1 procent till 4,5 procent i kommunen medan RS Haninge ökar med 185 röster och går från 3 procent till 3,3 procent.

Hämta IMAG0228-...jpg (235,7 kB)

Nöjda valarbetare från RS Luleås valvaka sent på söndagskvällen

I Uddevalla där Rättvisepartiet Socialisterna ställde upp för första gången får man 0,6 procent av rösterna i kommunen. På fler orter väntas valresultat, men partiets röster kategoriseras än så länge under ”övriga” på val.se.

Rättvisepartiet Socialisterna har på flera håll i landet haft en bra valkampanj med ett verkligt socialistiskt program som resulterat i ett aktivt deltagande och stöd,  samtidigt som man sänkt sina rötter på arbetsplatser och i bostadsområden, breddat sin pereferi och byggt partiet. Detta i en svår politisk och ekonomisk kris där borgaralliansen verkar få fortsatt förtroende och rasistpartiet Sverigedemokraterna tar sig in i riksdagen, på grund av avsaknaden av en verklig opposition mot högerpolitiken.

RS politik, genom klara perspektiv, metoder och program har visats vara riktiga under denna svåra period och förbereder nu för kamp mot högerpolitiken och rasismen på alla plan.

Johannes Lundberg

One Response to Avhopparna tappar, RS går framåt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: