500 med Enad Vänster på 1 maj

Enad vänster samlade i sitt tåg uppåt 500 demonstranter mot högerpolitiken. Trots det ruggiga vädret var kampstämningen på topp i Umeås största 1 majtåg.


”Alliansens politik -Tar från fattig ger till rik”, ”Högre löner dags för kamp -Rätt med strejk mot bonuspamp”, ”Ockupera ej Irak -USA åk tillbak” och ”Palestina -Solidaritet” var några av dem talkörer med mest tryck bakom. Med Rättvisepartiet Socialisterna deltog en handfull mängd kamrater. på demonstrationen såldes 11 Offensiv såldes en ny prenumeration tecknades.

Johannes Lundberg

One Response to 500 med Enad Vänster på 1 maj

 1. Håkan Wikell skriver:

  Hej!

  Eftersom jag inte kunde ta ställning till splittringen inom RS kunde jag inte ställa upp och spela den första maj i år. Jag angav skälet på ett rakt och öppet sätt i ett brev plus att jag tyckte att en splittring var olycklig i en tid då all kraft behövs mot den vidrige sittande regeringen.

  Nu har flera rättvisepartister i Umeå därför slutat hälsa på mig. Tydligen är jag nu en förrädare, en motståndare.

  Jag tänker : Inte 70-talet en gång till när vänstern slog ihjäl varann med Lenin-citat, när sossarna var fienderna nummer ett o.s.v.

  Vi kämpar väl för tusan för ett rättvist och TOLERANT samhälle! Tolerans och kompromisser är två hörnstenar för att nå resultat i politiken. Att inse att allt inte är antingen svart eller vitt.

  Kapitalet är bra på en sak. Att hålla ihop politiskt. Det kan vara en av anledningarna till att en liten majoritet av svenska folket kan skaffa sig så absurt mycket makt.

  Varma hälsningar från Håkan, även till alla ni som slutat hälsa

  Fortsätt kämpa. Ni har gjort så mycket bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: