Strejk på måndag?

Ett avtal sägs börja närma sig mellan Pappers och skogsindustrierna under torsdagen. Ett av ytterligare sex bruk som varslas på måndag är SCA Obbola om parterna inte lyckas enas. Under torsdagen delade Rättvisepartiet Socialisterna ut flygblad med rubriken ”Fullt stöd till Pappers strejk” vid grindarna i Obbola i Umeå kommun .

Även Smurfit – Kappa Piteå, Stora Enso Fors, Korsnäs Frövi, Gruvön och Mönsterås varslas på måndag om strejk om förhandlingarna strandar på nytt.

Rättvisepartiet Socialisterna vill visa på sitt stöd till strejken, men också peka på det stöd som allmänheten gett under veckan i form av påskrifter på RS namninsamlingar runt om i Umeå.

Många arbetare tog del av flygbladen, men det var snabba ben då ett medlemsmöte skulle hållas om strejkvarslet strax före kl 16.00 i Obbola Folkets Hus.

Att strejken har ett stort stöd visas också på de sympatiåtgärder som Byggnads och Transport varslat om.

Byggnads medlemmar kommer att lägga ner sitt arbete på Iggesund, Korsnäs och Skärblacka på morgonen den 4 maj, om Pappers och Skogsindustrierna inte enats om ett nytt avtal, uppger LO-Tidningen.

Transports sympati konflikt inleds onsdag 28 april där medlemmarna inte kommer hantera det gods som ska till eller från de bruk där Pappers har sina medlemmar i strejk.

Johannes Lundberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: