Avhoppen i Umeå fick Per Johansson att gå med i RS

Tågföraren Per Johansson, känd för sin roll som stridbar ordförande i tunnelbanefacket Seko klubb 119 tills han sparkades av Connex år 2005, gör efter flera års uppehåll comeback både som medlem i RS och kandidat på RS valsedel.

Avhoppen i Umeå avgjorde frågan. Och Per Johansson är svidande i sin kritik av hur kretsen kring Jan Hägglund brutit med RS.
– Det är patetiskt, kort sagt. Och se hur tacksamt de nu tar emot applåder från både borgare och sådana som till exempel stalinisterna i KP, som de tidigare sett som politiska fiender.
Avhopparna har enligt Per Johansson aldrig kunnat lyfta näsan och blicken utanför Umeå.
– Skälen till utbrytningen är e­goistiska, att de helt enkelt vill in i stugvärmen för att få en trevligare stämning. Beskyllningarna mot RS för samarbete med våldsamma grupper är helt enkelt o- sanna.
Per Johansson har under lång tid följt alla vänsterorganisationers utveckling.
– LO:s totala kollaps idag mås­te utmanas och under den period jag inte varit politiskt aktiv har RS haft den bästa orienteringen. Inga andra har varit i närheten av de råd, det stöd och det program som RS har gett och drivit i till exempel fackliga frågor.
– Jag ställer upp för RS nu därför att det behövs en socialistisk politik och på sikt ett nytt arbetar­parti, avslutar Per Johansson.
Arne Johansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: