Västerbotten: Rädda Vården!

Västerbottens Landsting ska spara 400 miljoner kronor under 2010-2012 och det främst genom personalnedskärningar.

Därför har Rättvisepartiet Socia­listerna i Umeå tagit initiativ till en Rädda Vården-kampanj.
En första manifestation genomfördes i Umeå den 8 mars. Manifestationen var ett första steg mot ett vårduppror för att försvara de cirka 800 jobb som hotas. Även antalet vårdplatser ska minskas.
– Minskningen av antalet vårdplatser innebär en katastrof för demensvården, säger Per-Olov Johansson, skötare på psykogeriatriken och RS-medlem sedan flera år.
År 2004 var även Per-Olov en drivande kraft i en kampanj mot nedläggningen av en vårdavdelning på geriatriken.
Det fanns ett kompakt motstånd och flera personalträffar genomfördes där även andra RS:are som jobbat inom vården deltog.
En namninsamling skrevs under av 2 500 anställda på sjukhuset. Motståndet ledde även till en demonstration mot lands-tingsledningen.
De nedskärningar som nu hotar är långt större.

I förra veckan fortsatte Räd­da vården-kampanjen genom arbetsplatsturnéer på sjukhuset i Umeå.
– Vi gick runt inne på sjukhuset och delade ut vårt flygblad till personalen. Sammantaget besökte vi ett 80-tal vårdavdelning­ar och pratade, kort eller långt, med över 200 människor, berättar Frank Pettersson.
I veckan genomförs kam-panjmöten för Rädda Vården-kampanjen runt om i Umeå som ett led i att bygga ett kämpande nätverk av människor.

Roger Sandström

One Response to Västerbotten: Rädda Vården!

  1. isabelle skriver:

    Måste kommentera detta om personal ! Jag vet de drar ner på personal men sjukvården i sig då hur är de idag ? Jag vet hur de är för många som har jobb o som sitter en stol upp ,dom har sjukvård men dom som går sjukskrivna får ingen vård eller utlåtanden de nonchalerar man ,,, min son o jag har inget värde men skulle jag ut o jobba då kanske :)moderatstyret är en nonchalant elakartad tumör som ingen kan bota mer än att rösta bort dom från regeringen så hemska o onskefulla är dom mot de sjuka vården o de arbetande på lite lägre nivå som ,, de låter elakt de jag säger men min mor dog i eländet o jag vet hur moderaterna beter sig så de likvärdigt de som de gör ,,, min son har olika handikapp o sjukdommar han inte får hjälp me inom sjukvården o de beror inte på lite personal utan på att de har chansen att spara pengar på någon som de kan köra över ,, många bemötanden i sjukvården är illa o förnedrande o värre idag pga de ska spara pengar ,,de finns ingen sympati eller empati o förståeelse ,,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: